Geen treinen rond Gouda op 3 en 4 februari

 (Foto: NS)
(Foto: NS)

In het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 februari rijden er geen treinen van, naar en via Gouda. ProRail voert onder andere werkzaamheden uit aan sporen en kabels en leidingen worden verlegd rondom Gouda. Als gevolg van de werkzaamheden kunnen treinen op omliggende stations van andere perrons vertrekken.

Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd, overstappen, omreisroutes en drukte. Regelmatig onderhoud is belangrijk voor betrouwbaar treinverkeer nu en in de toekomst. Hierdoor blijft het spoor in goede conditie en kunnen reizigers blijven rekenen op een veilige en betrouwbare treinrit.

Gevolgen voor de treinreis

Er rijden Sprinters tussen:

  • Den Haag Centraal – Den Haag Ypenburg: 4x per uur
  • Rotterdam CS – Nieuwerkerk a/d IJssel: 2x per uur
  • Woerden – Utrecht CS: 4x per uur

Er rijden NS-bussen tussen:

  • Gouda – Alphen a/d Rijn: stopbus
  • Den Haag Ypenburg – Woerden (zonder stop op Gouda Goverwelle): stopbus
  • Gouda – Gouda Goverwelle: taxibusje
  • Gouda – Nieuwerkerk a/d IJssel: snelbus

Reizigers tussen Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal en reizigers tussen Den Haag Centraal en Utrecht Centraal kunnen omreizen via Leiden Centraal.

NS en ProRail raden reizigers aan voor vertrek de NS Reisplanner of app te raadplegen en rekening te houden met ongeveer 30 minuten extra reistijd.

Werkzaamheden

Aan de zuidkant van station Gouda maakt spoorbeheerder ProRail plaats voor een nieuwbouwproject. Op dit ‘Lombokterrein’ worden ongeveer zestig woningen gebouwd. De kabels voor het treinverkeer worden veilig in nieuwe kabelkokers getrokken, zodat de woningbouw van start kan gaan.

Tegelijkertijd voert de spoorbeheerder restwerkzaamheden uit bij Oudewater, tussen Woerden en Gouda. Hier zijn vorig jaar wachtsporen verwijderd. Er worden nieuwe schouwpaden aangelegd en de laatste werkzaamheden worden afgerond. Ook wordt er bij Woerden een kapotte wissel hersted.