Eurostar annuleert treinen van en naar Londen vanwege wateroverlast in spoortunnel

Eurostar annuleert treinen van en naar Londen vanwege wateroverlast in spoortunnel. (Foto: DNA)
Eurostar annuleert treinen van en naar Londen vanwege wateroverlast in spoortunnel. (Foto: DNA)

Vervoerder Eurostar heeft zaterdag besloten om alle hogesnelheidstreinen van en naar Londen te annuleren. De oorzaak is een tunnel bij Londen die overstroomd is. In totaal zijn er op zaterdag 41 treinen geannuleerd van en naar Amsterdam, Brussel en Parijs.

De hinder begon al zaterdagochtend in een tunnelbuis onder de Thames. Aanvankelijk hoopte Eurostar om 16.45 uur een geplande trein van Amsterdam naar Londen te rijden, maar ook deze werd geannuleerd. De Eurostar met de Thalys-treinen naar Parijs en Brussel rijden wel volgens planning.

Wateroverlast

De brandweer is de hele dag bezig geweest met het wegpompen van water. De tunnel in de buurt van het station Ebbsfleet International is overstroomd als gevolg van het hevige weer in het Verenigd Koninkrijk. Op beelden is duidelijk te zien dat het spoor volledig onder water staat. De verstoring vindt plaats tussen Ebbsfleet International en Londen.

Network Rail, de organisatie verantwoordelijk voor de Britse spoorinfrastructuur, deelt voortdurend updates met Eurostar over de situatie en of er op zondag weer treinen kunnen rijden.

Gestrande reizigers

Eurostar heeft bekend gemaakt dat de situatie in de tunnel nog steeds onveranderd is. Het bedrijf betreurt de onverwachte problemen die klanten ervaren. Op het eindstation Londen St. Pancras zijn veel reizigers gestrand.

De hinder komt op een vervelend moment. Al eerder werd er vlak voor kerst door personeel van de Kanaaltunnel een wilde staking georganiseerd die het treinverkeer voor een korte periode platlegde.