Geen treinverkeer naar Verenigd Koninkrijk door staking van personeel Kanaaltunnel

Momenteel is er geen treinverkeer naar het Verenigd Koninkrijk mogelijk vanwege een staking van het Kanaaltunnel-personeel. (Foto: Billy69150)
Momenteel is er geen treinverkeer naar het Verenigd Koninkrijk mogelijk vanwege een staking van het Kanaaltunnel-personeel. (Foto: Billy69150)

Vanwege een onverwachte staking van het personeel van de Kanaaltunnel rijdt er momenteel geen treinverkeer door de vijftig kilometer lange tunnel die tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk ligt.

Hierdoor rijdt er voor onbepaalde tijd ook geen Eurostar tussen Amsterdam en Londen. Reizigers die met de trein willen reizen krijgen het advies om de reis uit te stellen. Reizigers van wie hun trein uitvalt krijgen een e-mail met meer informatie.

Door de wilde staking komen er veel kerstvakantieplannen in gevaar. Het is niet duidelijk hoelang de staking gaat duren. Wel is bekend dat er hierdoor een onbekend aantal treinreizigers gedupeerd zijn en vast zitten in treinen of op stations.

Getlink: Vakbonden gaan niet akkoord met eindejaarsbonus

Getlink, het Franse bedrijf dat de Kanaaltunnel exploiteert, heeft bekend gemaakt dat de Franse vakbonden niet akkoord gaan met een eindjaarsbonus van 1.000 euro. De vakbonden hebben daarom opgeroepen om te staken. De bonden willen dat deze bonus wordt verdrievoudigd. Getlink probeert met de vakbonden een oplossing te zoeken om de staking tot een einde te brengen.