NS opent vanaf maandag weer de Upcycle-shop

De NS opent dit jaar weer de pop-up store voor gerecyclede treinproducten. De popup-shop is van 30 oktober tot en met 12 november weer te bezichtigen in de stationshal op Utrecht Centraal nabij spoor 20/21. In de tijdelijke winkel kan je een groot aantal aan gerecyclde producten vinden.

Al eerder had de pop-up winkel een uitgebreide collectie aan herbruikte gebruiksvoorwerpen, zoals: dien(st)blaadjes, notitieblokjes of onderzetters van voormalige reisinformatieborden, toilettassen van treinstoelbekleding of reistassen gemaakt van oude banden van OV-fietsen. Maar ook worden er losse onderdelen verkocht voor liefhebbers, zoals noodremtrekkers. De openingtijden zijn op werkdagen van 8:00 uur tot 20:00 uur en in het weekeinde van 10:00 uur tot 16:00 uur. Op 30 oktober om 16:00 wordt de winkel geopend.

Upcyclen

De vervoerder wil graag zoveel mogelijk oude materialen van stations, treinen en werkplaatsen een nieuwe bestemming geven. Bij de modernisering van een trein wordt 99 procent circulair verwerkt, 86 procent van alle materialen wordt opnieuw geplaatst in de trein en 13 procent krijgt een tweede leven buiten de trein. De vervoerder werkt samen met verschillende duurzame ondernemers om van deze oude treinonderdelen, zoals treinvloeren en instaptredes, weer nieuwe producten te maken. De komende jaren zal de Koploper-trein (ICM) 'geoogst' worden.

Het assortiment kan je ook vinden op een speciale UpCycle-pagina op NS.nl.