Arriva zet extra trein in tussen Arnhem Centraal en Didam

Een geŁpgrade GTW trein uit het noorden van het land die rondom Arnhem zal worden ingezet. (Foto: Klaas Halbersma)
Een geŁpgrade GTW trein uit het noorden van het land die rondom Arnhem zal worden ingezet. (Foto: Klaas Halbersma)

Vervoerder Arriva zal de komende week een extra trein van Didam naar Arnhem inzetten tijdens de ochtendspits. Dit is om te vermijden dat treinen overvol raken.

Deze extra trein in de spits zal enkel een stop houden in Duiven en Westervoort. Station Zevenaar wordt niet aangedaan, aangezien er volgens Prorail te weinig spoorcapaciteit beschikbaar is op dat traject.

Extra trein

De extra trein vertrekt om 08.16 uur vanaf het station in Didam en arriveert omstreeks 08.33 uur op het station Arnhem. Tijdens de komende weken maken scholieren, studenten en forenzen in grote getale gebruik van de trein om naar hun school, studie of werk te reizen, waarbij ook de NS zal opschalen met extra treinen.

Met de inzet van deze extra treindienst van Arriva streeft vervoersmaatschappij Arriva naar een meer gelijkmatige verdeling van de reizigers. De trein die zal worden ingezet is een trein van het type GTW uit het noorden van het land, en is herkenbaar aan een aangepast interieur. Volgens Arriva zouden er enkele stellen uit de Achterhoek-concessie voor herstel van aanrijdingsschade bij treinbouwer Stadler in Zwitserland staan. De eerste zal komend najaar weer terugkeren.