NS zet vanaf september extra treinen in vanwege forensendrukte

De NS zal vanaf september extra treinen inzetten vanwege de verwachte drukte. (Foto: NS)
De NS zal vanaf september extra treinen inzetten vanwege de verwachte drukte. (Foto: NS)

In september gaat de NS weer extra treinen inzetten omdat het forensenseizoen weer van start gaat. Reizigers zijn terug van vakantie en studenten gaan weer studeren. NS neemt maatregelen om de hinder van drukte te beperken.

Vanaf 4 september worden op vrijwel alle trajecten langere treinen ingezet. Tussen Breda en Rotterdam gaan in de spits extra Intercity Direct treinen rijden.

Reisgedrag

Na de coronacrisis is het reisgedrag van treinreizigers blijvend veranderd, stelt NS. Doordeweeks reizen structureel minder forenzen met de trein waarbij de dinsdag en donderdag daarentegen in de spits relatief druk is. Op vrijdag is het nu nog rustiger in de trein dan in het verleden, terwijl de reizigersaantallen in de weekenden weer op het oude niveau zijn.

De NS laat weten dat ze de reizigersaantallen voor de coronacrisis beter konden voorspellen dan nu, omdat er nu veel onzekerheden meespelen. Het vervoersbedrijf waarschuwt daarom ook de langere treinen in september toch druk kunnen zijn.

Herfst-seizoen

Daarnaast zal de NS vanaf volgende maand ook weer met Sprinter-materieel schuiven op bepaalde trajecten. Waar de moderne SNG Sprinter ingezet wordt kan nu de SLT Sprinter ingezet worden. De reden hiervan heeft te maken dat er acht SLT-treinstellen tijdens reizigersritten ingezet worden als smeertrein om het spoor met sandite stroever te maken, om vierkante wielen te voorkomen, die ontstaan door bladpulp van bladeren op het spoor.