Geen treinverkeer tussen Assen en Groningen van 31 juli tot en met 7 augustus

Van woensdag 31 juli tot en met woensdag 7 augustus rijden er geen treinen tussen Assen en Groningen. De Combinatie Herepoort werkt aan het plaatsing van de Helperzoomtunnel onder het spoor. Daarom rijden er in deze periode bussen in plaats van treinen tussen Groningen en Assen.

Tijdens deze periode schuift Combinatie Herepoort in opdracht van Aanpak Ring Zuid de Helperzoomtunnel onder het spoor. Omdat er vanwege deze werkzaamheden geen treinen rijden kan Stukton Rail ook aan en bij het spoor werken, waaronder de aanleg van het vierde spoor tussen station Groningen en het -nog in aanbouw zijnde- opstelterrein De Vork in Haren. Er wordt gewerkt tussen de Herewegviaduct in Groningen en het nieuwe opstelterrein.

Ook vinden er werkzaamheden plaats aan de bovenleiding, kabels en leidingen en bijvoorbeeld aanbrengen van stootplaten (voor het tegengaan van de negatieve effecten bij eventuele nazakkingen van de aansluitende spoorlijn, red.) bij de onderdoorgang Groningen Europapark.

Ook wordt er bij station Haren tijdens de trein-vrije periode gewerkt aan een nieuwe onderdoorgang. Ook zal het overpad bij het station worden verwijderd, en zal er worden gewerkt aan de verbetering van de perrons en de perrontrappen.

Reisadvies

  • Er rijden NS-stop- en snelbussen in plaats van treinen tussen Groningen en Assen.
  • Er rijden Arriva-bussen tussen Groningen en Veendam/Winschoten/Weener.
  • Er rijden Arriva-snelbussen tussen Groningen en Winschoten, die alleen stoppen in Hoogezand-Sappemeer.
  • De NS-bussen stoppen niet op station Groningen Europapark. Reis van en naar dit station met een Arriva-bus via station Groningen.
  • De NS-bussen rijden via het transferium in Haren aan de A28. Er rijdt een pendelbus tussen het transferium en station Haren.

Reizigers moeten rekening houden met maximaal 45 minuten extra reistijd. Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Geldig vervoerbewijs

Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist men net zoals met de trein. Reizigers die gebruikmaken van NS-bussen checken in- en uit bij het betreden en verlaten van de bus. Voor een treinrit ervoor en/of erna wordt apart in- en uitgecheckt op het station. Inchecken in de bussen van Arriva is niet mogelijk. Je moet daarom met je ov-chipkaart ingecheckt zijn op het treinstation waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het treinstation van bestemming. Uitzonderingen zijn station Groningen en de stations Winschoten en Martenshoek. Hier is het mogelijk om in- en uit te checken bij de bushalte. NS-reizigers mogen met hun NS-vervoerbewijs tussen Groningen en Groningen Europapark reizen met de bussen van Arriva.

Reisplanner

Momenteel is de reisplanner al aangepast aan deze situatie. Reizigers kunnen hun reis plannen via de reisplanner in de NS-app of Arriva-app en/of via de websites van NS en Arriva.

Foto: Dickelbers
Foto: Dickelbers