Koninginnedag 2013 algemeen

In verband met Koninginnedag rijden de treinen op maandagavond 29 en dinsdag 30 april volgens de Oranjedienstregeling. Hierbij rijden er vaker en langer treinen gedurende de dag en de nacht.

Wat is er anders?

  • Vanaf Amsterdam Centraal rijden in de nacht van 30 april op 1 mei extra nachttreinen
  • Sommige treinen vertrekken van een ander spoor op andere tijden of hebben een andere bestemming
  • In een aantal gevallen moet u extra overstappen

Reizen naar Amsterdam en Eindhoven
De NS verwacht veel drukte en veel treinreizigers naar Amsterdam en Eindhoven. Er zijn op deze stations een aantal zaken anders geregeld dan anders. Lees vooraf onze specifieke reisinformatie over Amsterdam of Eindhoven zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Reizen via Eindhoven
Vanwege de drukte in Eindhoven raden wij doorgaande reizigers aan niet over te stappen op station Eindhoven. Wij adviseren u over te stappen in ’s-Hertogenbosch/Utrecht, Weert of Tilburg. Op onderstaand kaartje onze reisadviezen.

Plan uw reis
Ga goed voorbereid op pad en plan vanaf dinsdag 23 april uw reis met de NS Reisplanner. Houdt u rekening met veel drukte en extra reistijd. Op het station ziet u actuele reisinformatie op de digitale schermen. Check onderweg m.ns.nl of de Reisplanner Xtra.

Alcohol niet toegestaan
Net als voorgaande jaren is alcohol in de trein en op het station niet toegestaan van maandag 29 april 19.00 uur tot woensdag 1 mei 7.00 uur.

Geldig vervoerbewijs
Zorg dan u in het bezit bent van een geldig vervoerbewijs. Heeft u geen OV-chipkaart, koop dan alvast een e-ticket. Kaarthouders weekabonnementen (en studenten weekabonnement) reizen op 30 april met 40% korting. Ook in metro, tram en bus heeft u een geldig vervoerbewijs nodig.

Bagagekluizen gesloten
Op een aantal stations zijn de bagagekluizen uit veiligheidsoverweging gesloten. Hieronder ziet u de stations en de tijden.
Amsterdam Centraal: van maandag 29 april 19.00 uur tot woensdag 1 mei 7.00 uur
Amsterdam Amstel, Haarlem en Alkmaar: van vrijdag 26 april 7.00 uur tot woensdag 1 mei 7.00 uur
Eindhoven: van maandag 29 april 8.00 uur tot woensdag 1 mei 8.00 uur

 

Datum: ma 29 apr 2013 t/m di 30 apr 2013