Bezoek station Geerdijk met NVBS

Het einde van het station van Geerdijk is voorzien; het is dus de hoogste tijd om daar eens te gaan kijken! De NVBS afdeling Jongeren gaat op zaterdag 26 september naar Overijssel om een kort (foto)bezoek te brengen. Maar: goederenliefhebbers komen deze dag ook aan hun trekken!

Aan het eind van de ochtend zullen we het altijd drukke Geerdijk bezoeken en enkele foto's kunnen nemen van de blauwe Lint-treinstellen van Arriva. Via Mariënberg reizen we door naar Zwolle. In Mariënberg zullen we nog even de tijd nemen om ook de comfortabele blauwe GTW's van Arriva te fotograferen.

In de NedTrain-werkplaats in Zwolle zal Toon Habers, de oprichter van Locon Benelux, een presentatie geven over zijn bedrijf Locon. Toon heeft eerder ook voor NS gewerkt en heeft daar het postvervoer gecoördineerd. Ook hier zal hij leuk over vertellen.

Na dit informatieve werkplaatsbezoek bestaat de mogelijkheid om nog even samen op de lijn Zwolle-Almelo bovenleidingloze plaatjes te schieten van de inmiddels bedreigde Buffels.
Kortom: een afwisselend uitstapje met leeftijdsgenoten met dezelfde hobby!

Leuk, ik wil mee!
Meld je dan snel aan door een mailtje te sturen aan jongeren@nvbs.com en we houden je op de hoogte van de precieze reisplannen. De kosten voor ons gecombineerd reizigers/goederentripje zijn precies €0,00 (niets dus!). We reizen per trein tussen Geerdijk en Zwolle, dus zorg wel zelf voor een eigen vervoerbewijs. Aankomst Geerdijk 10.27u (vanuit Zwolle vertrek om 9.50u) of 11.06u (vanuit Almelo om 10.48u). Einde bezoek Locon rond 16:00 uur.

Zie ook de website van de NVBS en het evenement op Facebook.

Datum: za 26 sep 2015