Museum Flehite: 'Op het spoor, 150 jaar met de trein'

In 2013 is het 150 jaar geleden dat Amersfoort haar eerste station kreeg. Om hierbij stil te staan, wijdt Museum Flehite in Amersfoort in de zomer van 2013 een uitgebreide tentoonstelling aan het spoor. Met als vertrekpunt het jaar 1863, verbeeldt het museum de geschiedenis van Amersfoort als spoorstad aan de hand van een aantal thema’s: van de nostalgie rond sporen, een groter wordende wereld en de Amersfoortse Wagenwerkplaats tot de rol van het spoor tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In het museum rijden modeltreinen op diverse miniatuurspoorbanen, er is een nagebouwde wachtkamer, een impressie van de wagenwerkplaats, er zijn schaalmodellen, bijzondere speelgoedtreinen en een sfeerbeeld van de komst van het spoor aan de hand van oude foto’s en affiches, filmbeelden en bijzondere objecten. Er is een ‘spoorboekje’ verkrijgbaar met informatie over de tentoonstelling.

 

(Kinder)activiteiten

Voor kinderen is er van alles te beleven in Op het spoor! Het begint met een treinkaartje bij de entree dat op speciale dagen controleert wordt door ‘Frank de conducteur’. Wie wil kan zich verkleden als monteur, machinist of overwachtmeesteres of het speurspel spelen. In de kelder van het museum is een groot speel-spoor-depot waar naar hartenlust gespeeld kan worden met (houten) treinen.

Ook voor de ouderen zijn er diverse interessante activiteiten te beleven, zo zijn er workshops en demonstraties voor volwassenen en kinderen. Wanneer die precies zijn vind je hier.

Entreekosten
Volwassenen € 10,-
CJP / studentenpas € 2,-
Museumkaart en ICOM: €2,-
Jeugd t/m 17 jaar: gratis

 

Voor de kosten hierboven is de toegang tot de tentoonstelling al inbegrepen, deze kost 2 euro.

Locatie:
Klik hier

Datum: zo 16 jun 2013 t/m zo 22 sep 2013