Opening station Lansingerland - Zoetermeer

Aanstaande zaterdag 18 mei is het zover: het openingsweekend van station Lansingerland-Zoetermeer! Een prachtig station met een uniek en duurzaam karakter. Met een viaduct over de A12 worden bij station Lansingerland-Zoetermeer trein, RandstadRail, bus, auto en fiets met elkaar verbonden. Met daarbij 700 gratis parkeerplaatsen biedt het station veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst. 

Momenteel stoppen er al treinen op het station, maar vanaf zondag 19 mei stopt ook de RandstadRail boven het station. Deze maakt het mogelijk om sneller en gemakkelijker te reizen in de driehoek Gouda, Rotterdam en Den Haag.

Activiteiten

Tijdens het openingsweekend zijn er op zaterdag rondleidingen tussen 10.00 en 16.00 uur. Ook wordt het unieke station voor één dag omgetoverd tot een waar ‘urban park’. Geniet voorafgaand aan de rondleiding van de urban picknick met overheerlijke versnaperingen. Of bent u meer een echte parkheld? Balanceer dan over de slackline of pak een muziekinstrument en speel mee met de muzikant. Voor zowel kjong als oud is er genoeg te beleven op station Lansingerland-Zoetermeer.

Ook zijn er rondleidingen op het station. Daarvoor dient u zich aan te melden via deze link.

Foto: ProRail
Impressie van het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer
Foto: ProRail