Fotodag SGB

Op zaterdag 25 mei organiseren de SGB en Spoorwegnostalgie (Dave Habraken) een unieke fotodag speciaal voor deelnemende fotografen. We keren terug naar de jaren 30 op de Zeeuwsche plattelanden. Deze dag vergeten we de Westerschelde even en komen Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland met elkaar in contact!

In een dagvullend programma bieden wij u een diversiteit aan Zeeuwse railvoertuigen. Naast de recent in dienst gekomen omC 909 van de SGB zelf komen vanuit de SHM en de MBS de overige gasten van deze dag:

  • Stoomtramlocomotief HTM 8 + tramrijtuig SBM 24 (Stoomtram Breskens Maldeghem): 70 jaar na het opheffen van de tramdiensten in Zeeuws Vlaanderen keert dit rijtuig voor het eerst weer terug naar haar thuisprovincie!
  • Stoomlocomotief Cockerill 3098: Een rangeerlocomotief die, voordat de MBS haar overnam, altijd in het oosten van Zeeuws Vlaanderen heeft gereden bij een van de grote fabriekscomplexen aldaar. Tijdens de fotodag komt ze in actie met een korte goederentrein, representatief voor de jaren 30.

Het hoofdprogramma zal rond 09:30 beginnen. Omdat we heel goed beseffen dat een aantal stoomliefhebbers verlangen naar ochtendfoto’s, willen we de liefhebbers de kans bieden om al in de vroege morgen opnames langs de lijn te maken. Van de exacte dienstregeling worden op dit moment de details nog verwerkt maar een samenvatting van het programma is als volgt:

  • 06:30 Vertrek vanuit Goes voor het ochtendprogramma. Dit eerste deel van het programma vindt plaats per auto achtervolging
  • 09:30 Vertrek aansluitende groep per trein. Groep sluit zich aan bij de eerste groep. Programma gaat vanaf hier verder per trein.
  • 19:20 einde programma in Goes.

Uiteraard doet de organisatie haar uiterste best om tijdens de fotodag diverse verrassingen langs de lijn te regelen. Allen die bekend zijn met de foto’s van Dave weten dat dit garant staat voor kwalitatieve aanvulling van het geheel.

Gezien het unieke karakter van hetgeen deze dag aangeboden wordt hebben wij het deelname
bedrag vastgesteld op €75,- . Wanneer u deel wilt nemen aan deze fotodag kunt u uw ticket
aanschaffen via de webshop vna de SGB. Daarbij kunt u aangeven of u als chauffeur voor het
vroege gedeelte wilt fungeren en hoeveel mensen er bij u in de auto mee kunnen rijden (in te vullen
in het vak “eventuele opmerking” bij stap 2 van 4).

Het evenement vindt alleen plaats bij voldoende deelnemers (minimaal 30 personen). De
sluitingstermijn voor aanmelding is zondag 21 april 2019. Uiterlijk op 24 april ontvangen de
deelnemers bericht of de rit doorgaat. Mocht de rit onverhoopt niet doorgaan, dan wordt het
betaalde bedrag teruggestort. Om een ieder kans op goede foto’s te bieden is het maximum op 40
deelnemers gesteld. Twijfel dus niet en schrijf je snel in!

Eventuele vragen kunnen gesteld worden via [email protected]. Graag tot ziens op 25 mei!

Met dank aan: Patrick Meender