VSM rijdt extra ritten tijdens Hemelvaartsdag

 (Foto: Rob Dammers)
(Foto: Rob Dammers)

Op 18 mei 2023 is het Hemelvaartsdag, en ook de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij doet mee aan de Nationale Stoomtreindag. Bij dit museum worden deze dag meerdere stoomlocomotieven opgestookt.

In historische rijtuigen genieten de reizigers van hun rit tussen Beekbergen, Loenen en Eerbeek. De conducteur komt de kaartjes knippen en voor de dauwtrappers gaan fietsen gratis met enkele treinen mee, in een speciale fietsenwagon.

In het  historische Museumstoomdepot kun je verschillende activiteiten beleven. Neem een kijkje in een van onze stoomlocomotieven en zie hoe er aan onze collectie wordt gewerkt. Locomotieven worden gerangeerd en rijden onder de waterkolommen om water in te nemen. Bovendien vertrekken er goederentreinen vanuit Beekbergen en worden er historische diesellocomotieven ingezet. Geniet ook van een hapje en een drankje op het terras van Beekbergen.

Bekijk hier de dienstregeling voor de ritten die gemaakt worden. In verband met werkzaamheden door ProRail op het NS-station van Apeldoorn rijdt de VSM geen ritten naar Apeldoorn.

Lees voor meer informatie de website van de VSM.

Adres:

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
Dorpstraat 140
7361 AZ Beekbergen