Haasje over met jubilerende SNE - AFGELAST

Dit evenement is afgelast!

De Stichting NVBS-Excursies bestaat dit jaar 25 jaar. Wie jarig is trakteert en in navolging van het succesvolle tramevenement in Arnhem is het op zaterdag 13 november – exact een kwart eeuw na de oprichting van de SNE – de beurt aan de ongetwijfeld vele spoorbelangstellenden. Bij voldoende animo komen drie treinen op de baan die in een soort rupsbeweging dezelfde, nog geheime, route afleggen wat de mogelijkheid biedt om af en toe voorbijrijdende historische treinen te fotograferen. Het materieel is afkomstig van het Spoorwegmuseum in Utrecht. Ingezet worden de tweewagenstellen 273 (Mat ’46) en 876 (Mat ’64) en een gelegenheidscombinatie bestaande uit motorpost 3031 met drie rijtuigen (plan E, plan W en een Benelux-stuurstand). Bij minder dan 200 belangstellenden laten we de 876 ‘in de tuin’.

Vertrek van de excursietreinen uit Amersfoort is tussen 8.45 en 9.30 uur, aankomst alhier naar verwachting tussen 16.45 en 17.30 uur. Deelnemers worden door ons in groepen ingedeeld, waarbij op gezette tijden van trein wordt gewisseld. Voor de eerste klasse kan niet apart worden geboekt, ook het pluche zal zo gelijk mogelijk worden verdeeld onder de inschrijvers.

Coronamaatregelen

Als de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer op 13 november nog van kracht is, dan geldt deze ook voor onze excursietreinen. Om het besmettingsrisico zo laag mogelijk te houden, vragen wij van de deelnemers een bewijs van vaccinatie, herstel dan wel een negatief testresultaat. Voor het instappen in Amersfoort zal hierop worden gecontroleerd door het scannen van de bijbehorende QR-code.

Meer info op:
https://www.nvbs.com/activiteit/haasje-over-met-de-jubilerende-sne/

Bron: NVBS