Station Vlissingen Souburg (vss)

Vlissingen Souburg (spreek uit: soeburg) is een spoorwegstation in het tot de gemeente Vlissingen behorende Oost-Souburg.

Vlissingen Souburg vervult een belangrijke aanvullende functie t.o.v. het wat excentrisch gelegen station Vlissingen en bedient naast de kern Oost-Souburg ook de noordelijke buitenwijken van Vlissingen. Het station ligt langs het Kanaal door Walcheren, nabij de draaibrug die Oost-Souburg verbindt met West-Souburg en de Vlissingse wijk Westerzicht.

Het station werd geopend in 1986 en is een typische voorstadshalte. Er zijn twee perrons, die niet tegenover elkaar liggen, maar zich aan weerszijden van de spoorwegovergang bevinden, de zogenaamde bajonetligging. Op het oostelijke perron stond oorspronkelijk een stationsgebouwtje met wachtruimte en loket, een standaardontwerp van architect Hans Bak. In 2007 werd het gebouwtje echter gesloopt; het bemande loket was al vier jaar eerder verdwenen. Op de plek van het vroegere loketgebouwtje heeft men het perron verbreed.

Ten behoeve van het voor- en natransport van de reiziger zijn er meerdere onbewaakte fietsenstallingen en fietskluizen aanwezig. Ook is er parkeergelegenheid voor auto's. Er rijden ook bussen met een halte nabij het station, lijn 57 (Vlissingen Betje Wolffplein - Middelburg Station) en aan de andere kant van de Draaibrug stopt lijn 55 met dezelfde eindbestemmingen.

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: