Station Utrecht Zuilen (utzl)

Station Utrecht Zuilen is een van de nieuwe stations die gebouwd zijn in het kader van het project Randstadspoor, gelegen aan het traject Utrecht Centraal – Amsterdam Centraal (de Rhijnspoorweg). Het station is aangelegd bij de recente spoorverdubbeling op dat traject.

Utrecht Zuilen ligt tussen de woonwijken Zuilen en Ondiep aan de oostkant van het spoor en het bedrijventerrein Cartesiusweg ten westen hiervan. Het heeft vooral een wijkontsluitende functie voor Utrecht-Noordwest.

Het station is gebouwd op het dubbele viaduct over de Cartesiusweg/St. Josephlaan, en heeft aan beide zijden van de weg trappen en aan één zijde een lift om ervoor te zorgen dat het station te bereiken is zonder de drukke weg over te moeten steken. Aan beide zijden van de weg zijn bushaltes, kaartautomaten en fietsenstallingen.

De ingebruikname van het nieuwe station stond oorspronkelijk gepland bij het ingaan van de dienstregeling 2007 op 10 december 2006. Dat werd uitgesteld, in eerste instantie tot 25 april 2007, toen de spoorverdubbeling tussen Utrecht en Amsterdam Bijlmer ArenA in gebruik werd genomen, en vervolgens tot 10 juni 2007 omdat de gemeente Utrecht de straat onder het station nog niet af had

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: