Station Maastricht Randwyck (mtr)

Station Maastricht Randwyck (uitspraak: Randwiek) is een spoorwegstation in Maastricht, gelegen aan de spoorlijn van Maastricht naar Luik-Guillemins, op kilometer 27 (tussen station Maastricht en het voorlopig gesloten station Eijsden).

Dit voorstadstation werd geopend op 31 mei 1987. Het ligt in de wijk Randwyck, in het zuidoosten van Maastricht. Nabij het station bevindt zich het conferentiecentrum MECC, het academisch ziekenhuis Maastricht (AZM), de Maastricht School of Management en enkele vestigingen van de Universiteit Maastricht, waaronder de faculteiten geneeskunde, gezondheidswetenschappen en psychologie.

Het station telt drie perrons: Perron 1 en 2 liggen aan het doorgaande spoor naar Luik. Perron 3 is een kopspoor. Perron 1 wordt gebruikt als eindpunt voor de stoptrein van Maastricht Randwyck naar Roermond. Perron 2 is momenteel niet in gebruik. De internationale trein van Maastricht naar Brussel die tussen Maastricht en Luik als stoptrein dienst doet halteert niet in Randwijck vanwege de beperkte perronlengtes. Perron 3 is het eindpunt voor de stoptrein van Maastricht Randwyck naar Kerkrade Centrum.

Bij het station zijn fietskluizen en een onbewaakte fietsenstalling te vinden. Verder is er een kleine parkeerplaats aan de oostzijde van het station, en is er een K&R-plaats aan de westzijde van het station, waar parkeren toegestaan is. Vanaf het station zijn er tevens busverbindingen naar andere delen van Maastricht.

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: