Station Mook Molenhoek (mmlh)

Station Mook-Molenhoek (voorheen Mook-Middelaar) is een station aan de Maaslijn in de Limburgse gemeente Mook en Middelaar, gelegen in de kern Molenhoek. Het oorspronkelijke station sloot in 1940, op 6 mei 2009 werd op dezelfde locatie een nieuw station geopend.

Op 6 mei 2009 is op dezelfde locatie een nieuw station geopend onder de naam Mook-Molenhoek In tegenstelling tot de vroegere situatie is er dit keer niet gekozen voor een stationsgebouw. Er zijn twee perrons die met elkaar verbonden worden via een beveiligd gelijkvloerse overweg voor voetgangers. Aan de oostzijde van het station bevindt zich een parkeerterrein voor auto's; en aan de westzijde staan fietsenklemmen en -kluizen. Tevens is aan die zijde van het station een nieuwe bushalte gerealiseerd waar enkele bussen stoppen.

In Mook-Molenhoek stoppen de stoptreinen van Veolia Transport, in de spitsuren rijden deze tussen Nijmegen en Venray ieder kwartier. Station Mook-Molenhoek is de eerste nieuwe treinhalte die de Stadsregio Arnhem-Nijmegen heeft ontwikkeld in het kader van de StadsRegioRail KAN.

Laatste update: 10 mrt 2012 om 17:16

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: