Station Kruiningen-Yerseke (krg)

Kruiningen-Yerseke is een spoorwegstation aan de spoorlijn Roosendaal - Vlissingen, ook wel "Zeeuwse Lijn" genoemd. Het station werd geopend op 1 juli 1868 en ligt aan de rand van een industrieterrein tussen de dorpen Kruiningen en Yerseke, beide behorend tot de gemeente Reimerswaal.

Het stationsgebouw verrees naar het standaardontwerp SS vijfde klasse. Een overweg verbindt het eilandperron met het ten zuiden van de sporen gelegen stationsgebouw, een fietsenstalling en een bushalte. Ook is er een grote parkeerplaats (een P&R-terrein) aanwezig.

Station Kruiningen-Yerseke wordt ieder uur in beide richtingen aangedaan door de intercity Vlissingen - Amsterdam Centraal en de stoptrein Vlissingen - Roosendaal. Sinds de opheffing van de veerdienst Kruiningen-Perkpolder (in 2003), die het station veel reizigers uit Zeeuws-Vlaanderen bezorgde, is het aantal in- en uitstappers op het station flink gedaald. Het halteren van de intercity op station Kruiningen-Yerseke heeft hierdoor al meerdere malen ter discussie gestaan.

Sinds 2006 staat het stationsgebouw te huur en zijn de wachtruimte en de toiletten niet langer meer toegankelijk voor reizigers.

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: