Station Goes (gs)

Station Goes is een spoorwegstation aan de lijn Roosendaal - Vlissingen, de zogenaamde "Zeeuwse Lijn". Het station bevindt zich net ten zuiden van het stadscentrum van Goes.

Sinds de opening van het station op 1 juli 1868 werd het stationsgebouw van het type SS 4e klasse meerdere malen uitgebreid, tot het in 1982 vervangen werd door een nieuw gebouw van de hand van architect Koen van der Gaast. De oorspronkelijke perronoverkapping werd echter behouden. Het eilandperron van station Goes kan vanuit de stationshal, die ten noorden van de sporen ligt, bereikt worden door middel van een voetgangerstunnel. Aan de westzijde van het perron is er tevens een overweg, die leidt naar het busstation. In 2002 werd de tunnel verlengd en van een tweede uitgang aan de zuidzijde van het station voorzien.

Het spoor loopt dwars door de stad, op vaak geringe afstand van woonwijken. Vanwege de grote overlast die omwonenden van met name het goederenvervoer hebben, zal de spoorlijn half verdiept aangelegd gaan worden tussen de Buys Ballotstraat en de van Hertumweg.

In het stationsgebouw bevindt zich nog een loket en een stationsrestauratie.

Even ten westen van het NS-station is het station en depot van de Stoomtrein Goes - Borsele gevestigd. Deze organisatie onderhoudt met vrijwilligers een toeristische stoomtreindienst naar Hoedekenskerke.

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: