Station Groningen Europapark (gerp)

Station Groningen Europapark is een nieuw spoorwegstation in de stad Groningen. De naam is afgeleid van de stadswijk Europapark, tot augustus 2007 werd gesproken van Station Groningen Zuid.

Het station ligt tussen het Helperpark en de Helperzoom: aan de bestaande spoorlijn tussen station Groningen en de splitsing van de lijnen naar Assen en Winschoten. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het in 2006 geopend worden, maar dat bleek niet haalbaar. Op 1 oktober 2007 is er een tijdelijke halte met een stopplaats voor bussen en een kiss-and-ride-halte geopend. Het is een eenvoudig perron aan één zijde van het spoor, waar alleen de stoptreinen tussen Groningen en Zuidbroek/Nieuweschans stoppen. De opening van het definitieve station ter hoogte van de Euroborg, waar ook treinen tussen Groningen en Zwolle zullen gaan stoppen, is nu voorzien voor december 2011.

Het definitieve station komt iets zuidelijker te liggen, op de kopse kant van de Boumaboulevard. Het nieuwe station krijgt drie perronsporen, waarbij het station wordt voorbereid om in de toekomst aan de westzijde nog een vierde spoor met een zijperron toe te voegen. Een brede fiets- en voetgangerstunnel maakt ook deel uit van dit bouwproject. Zodra het definitieve station gereed is, zal de tijdelijke halte worden afgebroken.

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: