Station Dalfsen (dl)

Station Dalfsen ligt in de Overijsselse gemeente Dalfsen. Het station is op 15 januari 1903 geopend, tegelijkertijd met de opening van de spoorlijn Zwolle - Ommen. Het station en de spoorlijn zijn geopend door de Noordoosterlocaalspoorweg-Maatschappij (NOLS). Stations van het zelfde type (tweede klasse) zijn nu nog te vinden in Ommen (1903), Mariënberg (1903) en Hardenberg (1905). Het stationsgebouw van Dalfsen is van historisch karakter. In tegenstelling tot de grote sloop en herbouw van 'nieuwere' typen stations die de NS in de jaren '70 uitvoerde is het stationsgebouw van Dalfsen nog altijd in zijn historische staat.

Het station is in de Tweede Wereldoorlog kort gesloten geweest, maar vlak na het einde van de oorlog weer heropend. Tot de spoorverdubbeling van de spoorlijn Zwolle – Emmen in 1987 kende het station voor spoor 2 een smal eilandperron, waar aan een zijde treinen stopten, daarna heeft voor beide sporen twee langsperrons gekregen.

Sinds 1997, toen het stationsgebouw haar oorspronkelijke functie verloor, biedt het onderdak aan Grand Café Het Oude Station.

Station Dalfsen wordt in beide richtingen tweemaal per uur aangedaan door een trein: eenmaal per uur door de stoptrein en eenmaal per uur door de sneltrein Zwolle - Emmen. Station Dalfsen ligt ten opzichte van het dorp aan de overzijde van de Vecht.

Fotogalerij

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: