Station Buitenpost (bp)

Station Buitenpost is het station van de plaats Buitenpost in de provincie Friesland. Het is gelegen aan de spoorlijn van Leeuwarden naar Groningen, en wordt bediend door Arriva.

De overkappingen op deze perrons van station Buitenpost zijn gebouwd in het kader van het NS Rail21 plan waarbij in heel Nederland infrastructuur vernieuwingen werd gedaan in het bestaande net. In periode 1996 - 1998 heeft de lijn Groningen - Leeuwarden diverse moderniseringen ondergaan aan stations en aan de infrastructuur. Een spoorverdubbeling vond in deze periode ook plaats tussen Veenwouden en Grijpskerk.

Buitenpost is de enige stop van de een keer per uur rijdende sneltrein tussen Leeuwarden en Groningen. Daarnaast stopt er twee keer per uur een stoptrein tussen Leeuwarden en Groningen. In de zomerperiode (van mei tot september) rijdt de trein naar Groningen elke vrijdag en zaterdag twee keer per dag door naar Leer (Oost-Friesland). Ook is die dagen een directe verbinding met station Harlingen Haven. Dit is makkelijk voor reizigers die naar de eilanden Vlieland en Terschelling willen met de boot. Deze trein heet de Inselzug, die het voor Duitsers gemakkelijk maakt om naar de Waddeneilanden te reizen. Deze Inselzuge zijn door Arriva weer in de dienstregeling opgenomen. Een aantal jaren geleden bestond deze trein namelijk ook al, maar is toen uit de dienstregeling gehaald wegens spoorvernieuwing op het Duitse traject Nieuweschans - Leer. De Inselzug wordt door de nieuwe Stadler GTW's gereden, de zogeheten Spurt van Arriva.

Op het station is onder andere een café aanwezig.
 

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: