Station Bergen op Zoom (bgn)

Station Bergen op Zoom is een Nederlands spoorwegstation aan de "Zeeuwse Lijn" Roosendaal - Vlissingen. Het station bedient niet alleen de West-Brabantse stad Bergen op Zoom, maar heeft door diverse streekbusverbindingen ook een regionale functie.

* Het station werd geopend op 23 december 1863. In 1971 werd het oorspronkelijke stationsgebouw vervangen door een modern ogende constructie met veel glas van de hand van architect Cees Douma. Er zijn plannen om het totale stationsgebied een nieuw leven in te blazen met nieuwe woningen, kantoorgebouwen en een nieuw bus/treinstation (incl. stationsgebouw).
* Het eilandperron met de oorspronkelijke overkapping kan bereikt worden door middel van een overweg naar de stationshal, gelegen ten westen van de sporen, en een voetgangerstunnel met uitgangen aan beide uiteinden. Het eilandperron ligt tussen de sporen 2 en 3.
* Het station heeft ook een apart spoor voor het stationsgebouw, bedoeld voor het binnenhalen van de prins tijdens carnaval, maar dit is sinds enkele jaren niet meer mogelijk vanwege het ontbreken van een stuk spoor op NS terrein. Ook ligt er op het NS terrein een klein rangeer/opslaggebied en heeft het station 2 extra sporen voor goederentreinen en/of inhalende treinen.
 

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: