Station Breda-Prinsenbeek (bdpb)

Station Breda-Prinsenbeek is een spoorwegstation in de Nederlandse stad Breda. Het is een voorstadshalte aan de spoorlijn Rotterdam - Breda en is geopend in 1988. Het is gelegen tussen Prinsenbeek en de Bredase wijk Haagse Beemden. Het is het tweede treinstation van Breda en wordt bediend door de sneltrein Breda - Amsterdam Centraal

Tot 2003 waren de perrons door een spoorwegovergang te bereiken, maar vanaf 2003 is dat via voetgangersbruggen. Over die brug, die het station verbindt met de wijk Haagse Beemden, was na de opening veel kritiek. Dit omdat de brug deel uitmaakt van de fietsroute tussen Breda en Prinsenbeek, en fietsers de brug alleen konden bereiken via een steile roltrap, en niet via een hellingbaan. Later zijn er aan beide kanten nieuwe hellingbanen aangelegd, en zijn de roltrappen verwijderd.

Op het voorplein bevindt zich een bushalte voor de buslijnen 2 (Station Breda - Heksenwiellaan v.v) en 216 (Breda-Prinsenbeek - Etten-Leur, buurtbus). Er zijn verder fietskluizen en onbewaakte fietsenstallingen. Ook zijn er parkeerplaatsen voor auto's.

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: