Station Arnemuiden (arn)

Station Arnemuiden is een klein spoorwegstation aan de lijn Vlissingen - Roosendaal. Het werd geopend op 1 maart 1872 en lag oorspronkelijk aan de noordzijde van het dorp Arnemuiden. Het emplacement Arnemuiden was zeer sober ingericht en bestond enkel uit een stationsgebouw en een kleine goederenloods. Er was nog geen goederenspoor aanwezig. In 1877 werd het emplacement uitgebreid met een goederenspoor en een los- en laadweg. Het goederenvervoer bestond overwegend uit het verzenden van vis, garnalen en suikerbieten en het aanvoeren van kolen en levensmiddelen. Tot in de jaren 1960 veranderde er weinig op het emplacement. In de jaren zestig raakte de los- en laadweg geleidelijk in onbruik. In 1969 werd de los- en laadweg en het goederenspoor buiten gebruik gesteld. Sinds het einde van de jaren 1970 heeft het dorp zich ook uitgebreid naar de overzijde van de spoorlijn.

Zoals bij veel stations aan de Zeeuwse Lijn het geval is, liggen de beide perrons niet tegenover elkaar, maar bevinden zij zich aan weerszijden van een overweg (bajonetligging).

Ten behoeve van het voor- en natransport van reizigers zijn er fietskluizen en twee onbewaakte fietsenstallingen aanwezig. Ook is er parkeergelegenheid voor auto's.

Fotogalerij

Er zijn (nog) geen foto's gevonden voor op deze pagina.

Actuele vertrektijden

 De actuele vertrektijden worden geladen...

Locatie & gegevens

Locatiegegevens:

Zonsopgang en -ondergang: