Apeldoorn in de zomer tweeënhalve week niet bereikbaar vanwege werkzaamheden

Het station van Apeldoorn (Foto: Apdency)
Het station van Apeldoorn (Foto: Apdency)

Station Apeldoorn zal in de periode van 21 juli tot 7 augustus een opknapbeurt krijgen. Tijdens de periode zal er geen treinverkeer van en naar het station rijden. De werkzaamheden omvatten onder meer vervanging van het spoor en vernieuwing van de perrons.

"De wissels, de wisselverwarming en een aantal sporen zijn aan het einde van hun technische levensduur en daarom aan vervanging toe. De levensduur van wissels verschilt, doordat dit afhangt van verschillende factoren.", legt ProRail-woordvoerder Mirjam de Witte uit tegenover nieuwssite Apeldoorn Direct. Ook wordt volgens haar het ontwerp van de sporen aangepast zodat de treinen sneller en soepeler kunnen doorrijden.

Ook wordt het middenperron aangepakt zodat er in de toekomst twee treinen tegelijkertijd aan dezelfde zijde van het perron kunnen halteren.

Toekomstbestendig

Met de wijzigingen moet het station volgens De Witte weer toekomstbestendig zijn en klaar zijn om het groeiend aantal reizigers op te vangen. De werkzaamheden vinden bewust plaats in de vakantieperiode. "Er is bewust voor de vakantieperiode gekozen omdat er dan minder reizigers zijn", legt ze uit. Er zal voor reizigers in die periode vervangend busvervoer worden aangeboden.