FNV trekt aan de bel na geweldsincidenten tegen treinpersoneel

De vakbond FNV Spoor trekt aan de bel na geweldsincidenten tegen treinpersoneel. (Foto: Treinenweb)
De vakbond FNV Spoor trekt aan de bel na geweldsincidenten tegen treinpersoneel. (Foto: Treinenweb)

Op zondag heeft vakbond FNV Spoor een mail gestuurd naar de directie van de NS vanwege verschillende geweldsincidenten, waaronder een mishandeling van een medewerker op station Roosendaal.

Vakbondsbestuurder Henri Janssen haalt drie recente incidenten aan waarbij NS-medewerkers betrokken waren, die allemaal plaatsvonden op vrijdag. Eén van deze incidenten vond vrijdagavond plaats in Roosendaal, waarbij een 28-jarige man een NS-medewerker heeft mishandeld op het station. De verdachte schopte de medewerker in het kruis en spuugde naar hem. "Maar liefst vier collega's van de NS moesten boven op de reiziger duiken om hem in bedwang te houden.", schrijft Jansen. Tijdens de aanhouding raakte een agent gewond doordat de verdachte niet wou meerwerken.

Andere incidenten

Twee andere incidenten vonden plaats op vrijdagmiddag op het centraal station in Rotterdam, waarbij een Belgische treinmanager van de Thalys klappen in het gezicht zou hebben gekregen nadat hij een zwartrijder had verzocht uit te stappen. Later op de vrijdagavond vond er een ander incident plaats op het station in Schiphol waarbij een nepwapen betrokken was. Als gevolg van dit incident moesten de deuren gesloten blijven. De vakbondbestuurder vindt dat dit voor een bedreigend gevoel zorgt bij het treinpersoneel.

Ingrijpen

"Het is wachten op nog ernstigere incidenten. Zo kan het niet meer. De grens is bij onze achterban bereikt", schrijft Henri Janssen aan de directie van de NS. "Het water staat de NS-medewerkers die in de vuurlinie actief zijn aan de lippen." Ook zou er volgens Jansen een tekort aan V & S personeel zijn om de veiligheid te waarborgen.

De vakbondsbestuurder verwacht dat de directie van NS actie onderneemt na de verschillende geweldsincidenten. Hij vindt dat de NS-directie zowel als werkgever zelf, als naar de overheden en politiek toe, en ook naar het personeel toe stappen moet ondernemen. Het is volgens hem van belang dat de directie zich laat horen en zien.