NS wil Intercity Nieuwe Generatie aanstaande woensdag inzetten

Na een periode van langdurig testen wil de NS aanstaande woensdag 19 april voor het eerst de nieuwe Intercity Generatie in de reizigersdienst inzetten. Het is de bedoeling dat er een achtdelig treinstel de hele dag zal gaan pendelen tussen Amsterdam en Rotterdam. Het gaat om proefinzet waarbij reizigers welkom zijn.

De eerste trein moet volgens dienstregeling om 06:38 vanuit Amsterdam Centraal vertrekken, en zal om 07:41 weer weer vanuit Rotterdam Centraal terug rijden. Momenteel wordt er één trein ingezet die om het uur vanuit Amsterdam of Rotterdam vertrekt. Het gaat om het achtdelige treinstel met het nummer 3222 die dan als proef ingezet wordt.

Onder voorbehoud

De website Treinposities.nl heeft de inzet van de trein inmiddels aangekondigd op basis van de open-data van NS waar de site gebruik van maakt. Hoewel de trein in de data aangekondigd wordt, is de inzet alsnog onder voorbehoud. Ook voor donderdag is er inmiddels een zelfde rit gepland.

De komende maanden zal de ICNG-trein zich vaker moeten laten zien in de rijdende dienst op het HSL-spoor, en ook in andere samenstellingen. Zo zullen er binnenkort ook vijfdelige stellen zijn die in de reizigersdienst zullen rijden. De nieuwe stellen komen momenteel geleidelijk binnen via transporten over de grens.