Medewerker van SNCF overleden na drinken van onbekende vloeistof

Een medewerker van de SNCF is overleden na het drinken van een onbekende vloeistof. (Foto: Vincent Babilotte)
Een medewerker van de SNCF is overleden na het drinken van een onbekende vloeistof. (Foto: Vincent Babilotte)

In de Franse stad Saint-Etienne is een medewerker van spoorwegmaatschappij SNCF op mysterieuze wijze overleden. De man stierf ongeveer een kwartier nadat hij van een onbekende vloeistof had gedronken uit een bidon die op het station zou zijn achtergelaten.

Het incident vond maandagavond plaats op het station van Châteaucreux, toen enkele reizigers bij de medewerker een gevonden tas brachten met een paar bidons erin. Eén van de medewerkers besloot om een slokje te nemen uit de drinkbeker. Echter na een kwartier kreeg hij last van stuiptrekkingen, waarna hij gereanimeerd moest worden, maar tevergeefs. De andere medewerker zou enkel zijn lippen hebben bevochtigd aan het onbekende goedje. Deze persoon mankeerde uiteindelijk niks, maar werd wel voor de zekerheid in het ziekenhuis opgenomen.

Het parket van Saint-Etienne heeft bevestigd dat er een onderzoek wordt uitgevoerd naar de doodsoorzaak, en de inhoud van de bidon. "Ons medeleven gaat in de eerste plaats uit naar zijn familie en collega’s. Zij krijgen nu psychologische bijstand", heeft een woordvoerder van de SNCF in de media laten weten.