NS en ProRail bieden binnenkort 'digitale leesmap' aan op drie stations

Het station van Lochem waar reizigers straks digitaal onder meer de Story, Quest of NG Traveler kunnen lezen.  (Foto: Niels Karsdorp)
Het station van Lochem waar reizigers straks digitaal onder meer de Story, Quest of NG Traveler kunnen lezen. (Foto: Niels Karsdorp)

De NS en ProRail brengen in samenwerking gratis de app Wait aan voor reizigers op de station Lochem, Goor en Delden. Op deze stations zal de app als een 'wachtverzachter' werken omdat er hier gratis tijdschriften, lees- en luisterboeken zullen worden aangeboden. Het aanbieden zal locatiegebonden zijn.

De app Wait van het gelijknamige bedrijf biedt een selectie van tijdschriften, lees- en luisterboeken aan die op specifieke locaties te bekijken zijn, waaronder vanaf april ook op de drie deelnemende stations. Na het verlaten van het station blijft de inhoud nog 5 minuten zichtbaar. De app is geschikt voor Android en iOS, en is te downloaden via een verwijzing op de site van Wait.

Om toegang te krijgen tot de inhoud van de app moeten gebruikers hun locatie delen omdat de mogelijkheid tot het gratis lezen van bijvoorbeeld tijdschriften alleen op de genoemde stations mogelijk is. De proef start in april 2023 en eindigt in december van dit jaar. Op basis van de uitkomsten bepalen ProRail en NS of de app ook op andere stations ingezet gaat worden. Andere organisaties kunnen Wait ook inzetten om hun klanten te voorzien van digitaal lees- en luistermateriaal.