Morgen weer treinverkeer na herstel van spoor tussen Den Bosch en Eindhoven

 (Foto: Rob Dammers)
(Foto: Rob Dammers)

Woensdagochtend kunnen er weer reizigerstreinen rijden op het traject tussen Eindhoven en Den Bosch. Dit traject was de afgelopen week gestremd nadat er dassenholen onder spoor waren aangetroffen. Deze kunnen zorgen voor instabiliteit van het spoor. De afgelopen dag is er door ProRail gewerkt om de gaten te dichten.

De afgelopen dagen heeft spoorbeheerder ProRail gewerkt aan het oplossen van de problemen. Zo zijn de gaten gedicht en wordt er een tijdelijk gaas geplaatst om ervoor te zorgen dat er geen dassen meer onder het spoor kunnen graven. Tijdens de werkzaamheden werd duidelijk dat de holen waren aangelegd door dassen en bevers. Geen van beiden zijn bij de werkzaamheden aangetroffen. Als deze wel waren aangetroffen zouden ze onder begeleiding van een dierenarts en ecoloog worden verdoofd en tijdelijk worden opgevangen

Dinsdagavond kunnen de eerste goederentreinen al over het traject rijden. Vanaf woensdagmorgen, zodra de dienstregeling van start gaat, kunnen de reizigerstreinen weer over het traject rijden. Het herstel van de spoor is sneller gegaan dan verwacht. Aanvankelijk dacht ProRail dat het weken zou duren voordat er weer treinen konden rijden op dit traject omdat er gewacht zou moeten worden op vergunningen. Maar omdat dit allemaal op een snelle manier werd afgehandeld heeft de stremming maar een week geduurd.