Bouw van nieuwe fietsenstalling op station Sassenheim van start

Op station Sassenheim wordt nu gewerkt aan een nieuwe fietsenstalling. (Foto: Smiley.toerist)
Op station Sassenheim wordt nu gewerkt aan een nieuwe fietsenstalling. (Foto: Smiley.toerist)

Op station Sassenheim is deze week gestart met de bouw van een bewaakte fietsenstalling. Met ruim 1.500 stallingsplekken moet er genoeg plaats komen voor alle reizigers die hun fiets op het station willen parkeren.

De fietsenstalling wordt bewaakt met hekken, bewakingscamera’s en toezichthouders. Voor het toezicht gaat de gemeente mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten via Provalu. Zij beheren en bewaken de fietsenstalling van maandag tot en met vrijdag, 07:00 tot 19:00 uur.

Helga Cuijpers, regiodirecteur bij ProRail, juicht bewaakte fietsenstallingen toe. "Wij zijn van treinen en stations, maar ook de 'first and last mile' vindt ProRail belangrijk. Fietsen is een gezonde en duurzame manier om van en naar het station te komen. Erg mooi dat we dit samen met de gemeente en provincie hebben opgepakt."

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen juicht extra stallingsplekken voor de fiets ook toe. "Als provincie dragen we graag bij aan het verbeteren en uitbreiden van de fietsparkeerplekken bij stations".
"De combinatie fiets en OV is een goed alternatief voor de soms drukke wegen. Daarom hebben we de afgelopen jaren in Zuid-Holland samen bijna 5.000 nieuwe fietsparkeerplekken gerealiseerd. Daar komen er de komende tijd nog eens ruim 5.500 bij, zoals hier in Sassenheim.