Reizigers vertraagd nadat trein op verkeerde spoor komt

Een archieffoto van station Woerden. (Foto: Treinenweb)
Een archieffoto van station Woerden. (Foto: Treinenweb)

Reizigers die woensdagavond vanuit Utrecht onderweg waren naar Gouda werden helaas op het verkeerde spoor gezet. Ze reden niet in de richting van Gouda maar in die van Bodegraven. Door de verkeerde afslag liepen ze vertraging op.

De trein reed tot aan Woerden volgens de dienstregeling. Echter na het station werd te trein vanwege een fout naar het spoor in de richting van Bodegraven en Leiden geleid in plaats van die naar Gouda. Nadat de machinist de verkeerde afslag opmerkte heeft die zijn trein tussen Woerden en Bodegraven stilgezet om uiteindelijk te keren. De trein is uiteindelijk in Woerden gestopt waar de passagiers over konden stappen om daarvandaan de Sprinter naar Gouda te kunnen nemen.

De NS spreekt tegenover Omroep West over een "uitzonderlijke situatie". Volgens de woordvoerder is niet duidelijk hoe de fout kon plaatsvinden. Kort voor het incident was er nog een ander voorval met dieren op het spoor. Mogelijk heeft dat met de fout te maken gehad.

De woordvoerder maakt namens de NS excuses aan voor de getroffen reizigers. "De trein was al vertraagd. Dit is extra vervelend voor de reizigers en we bieden onze excuses aan."