Schade aan Duitse VIAS-trein na botsing met fiets

Een archieffoto van een VIAS-trein. (Foto: Rene van Basten)
Een archieffoto van een VIAS-trein. (Foto: Rene van Basten)

De politie is op zoek naar een of meerdere daders die een fiets op het spoor bij Duiven hebben gelegd, waarna een trein van De Duitse vervoerder VIAS beschadigd is geraakt. Het incident vind in nacht van maandag op dinsdag plaats.

De politie spreekt van een laffe daad en is op zoek naar de dader. Volgens een woordvoerder van VIAS zou er niemand gewond zijn geraakt. Wel zou de machinist erg geschrokken zijn geweest. Aanvankelijk werd er nog gedacht dat er sprake was van een aanrijding met een persoon, maar na een onderzoek bleek dat er enkel een fiets op het spoor lag.

"Weet je wat je allemaal kan veroorzaken door een fiets op het spoor te leggen", laat de politie weten op sociale media. "Het is niet alleen een stuk ijzer dat wordt vernield. Denk vooral ook na over de gevolgen die zo’n daad teweeg brengen. Bij het treinpersoneel, de passagiers maar ook onze dienstdoende collega's."

VIAS laat weten dat er nog niet bekend is wat de schade is, en wat de kostenpost voor herstel is.

Heb je meer informatie over dit bericht die van belang kan zijn voor het politieonderzoek? Bel dan 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.