Spoor bij Olst wordt straks veiliger door verwijderen van derde spoor

Over enkele weken zal een van de sporen bij station Olst worden gesaneerd. (Foto: Rob Dammers)
Over enkele weken zal een van de sporen bij station Olst worden gesaneerd. (Foto: Rob Dammers)

De sporen rondom station Olst zullen binnenkort aangepakt worden. Het aantal sporen zal worden teruggebracht van drie naar twee. Hiermee hoopt ProRail de oversteek veiliger te maken.

Over twee weken zullen de werkzaamheden beginnen. De spoorwegovergang over de Jan Hooglandstraat in Olst zal dan voor een week gesloten zijn. De werkzaamheden aan de overweg vallen tegelijkertijd met andere werkzaamheden op het spoor, zoals de aanpak van het beveiligingssysteem. Er zal een omleidingsroute worden aangegeven met borden.

Verwijderen spoor

"Het ene spoor aan de kant van het dorp wordt weggehaald. De overweg krijgt een nieuwe indeling met twee sporen en wordt opnieuw geasfalteerd. Dit proces kost tijd.", legt ProRail-woordvoerder Aldert Baas uit tegenover de Stentor. Ook zullen er twee wissels gesaneerd worden wat de kans op storingen kleiner zal maken en de geluidsoverlast terug zal dringen.

Niet alleen het spoor wordt aangepakt, maar er komt ook een nieuwe huis voor relais-apparatuur en telecom. De eerste werkzaamheden zijn vorig jaar al begonnen en later dit jaar moet alles afgerond zijn. De bewoners in de omgeving zijn op de hoogte gesteld over eventuele hinder.

Treinvrije periode

Vanwege de werkzaamheden rijden er tussen vrijdag 24 februari 2023 van 23.00 uur tot en met donderdag 2 maart 07.00 uur geen treinen van en naar station Olst. Reizigers kunnen gebruik maken van vervangend busvervoer vanaf het station.