Alstom haalt contract binnen voor modernisering van Deense metro's

Alstom zal de komende drie jaar metro's uit Denemarken onder handen nemen. (Foto: Alstom / Shunter)
Alstom zal de komende drie jaar metro's uit Denemarken onder handen nemen. (Foto: Alstom / Shunter)

Treinbouwer en onderhoudsbedrijf Alstom heeft van de Deense vervoerder Metroselskabet een opdracht gekregen voor de modernisering van de M1- en M2-metro's in Kopenhagen. De opdracht heeft een waarde van circa 30 miljoen euro en zal in de werkplaats van Alstom in Rotterdam worden uitgevoerd. Het doel van de vernieuwing is om de metro nog eens 10 jaar langer in dienst te houden.

De modernisering omvat de 34 metro-stellen, die al bijna 20 jaar in de Deense hoofdstad rijden. De vernieuwing zal direct plaatsvinden en zal ongeveer drie jaar duren. Bij de modernisering van de metrostellen worden niet alleen onderdelen vervangen, maar worden ook het interieur en exterieur gerenoveerd.

"Er is bewust voor gekozen om de bestaande treinen te moderniseren en de aanschaf van nieuwe treinen uit te stellen. Hierdoor kunnen wij onze langjarige inspanningen voortzetten om onze impact op het milieu te beperken en dragen we bij aan het nakomen van onze toezeggingen op het gebied van duurzame mobiliteit. In dit verband zijn wij blij Alstom te mogen aankondigen als onze partner voor het treinrenovatieproject van Kopenhagens metro. Gezien hun expertise op dit gebied zijn we ervan overtuigd dat de passagiers in Kopenhagen prettiger kunnen reizen met de metro en de treinen beter zullen presteren zodra het moderniseringsproject is voltooid", vertelt Rebekka Nymark, Executive Director van de metro in Kopenhagen.

Alstom heeft wereldwijd ruim 35.500 voertuigen in onderhoud en levert serviceoplossingen voor de gehele levensduur van het materieel, van ontwerp en bouw tot exploitatie en einde levensduur. Wereldwijd heeft het bedrijf al meer dan 40.000 voertuigen gemoderniseerd, en bouwen ze ook nieuwe railvoertuigen. Ook de ICNG intercity van de NS wordt door Alstom geproduceerd.