Deze week meer bekend over nieuwe stakingen in regionaal ov

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

Deze week moet bekend worden waneer de volgende acties plaats vinden in het regionale openbaar vervoer. Tot op heden zijn zijn de werkgevers van Arriva, Qbuzz en Keolis nog niet beter cao-voorstel over de brug gekomen waar de vakbonden het mee eens zijn. Afgelopen donderdag en vrijdag vonden er ook stakingen plaats op een groot aantal  regionale spoor- en buslijnen.

De vakbonden FNV en CNV laten in de loop van deze week weten wat de volgende stappen zijn in de staking. In het begin van deze week zijn de vakbonden overleg aan het voeren met de leden. De NS valt niet onder staking omdat zij een andere cao hebben.

Vastgelopen

Het overleg met de vakbonden lijkt in een impasse gekomen te zijn. De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) die verantwoordelijk is voor de werknemers van de drie vervoersbedrijven laat weten op basis van deze stakingen niet terug naar de onderhandelingstafel te gaan. "We gaan niet op basis van deze stakingen terug aan tafel", zegt VWOV-voorzitter Fred Kagie. Volgens hem is het loonbod van 8 procent bovengemiddeld hoog en zijn er voldoende extra's geboden.

Volgens de werkgevers is het aan de vakbonden om weer aan de onderhandelingstafel te gaan zitten.