Spoorwegmuseum publiceert 10.000 foto's over Tweede Wereldoorlog

Een van de foto's uit het archief. Deze gaat over het herstel van de brug bij Ravenstein na de oorlog. (Foto: Dienst van Economische Zaken N.S.)
Een van de foto's uit het archief. Deze gaat over het herstel van de brug bij Ravenstein na de oorlog. (Foto: Dienst van Economische Zaken N.S.)

Het Spoorwegmuseum heeft het publieke fotoarchief op hun website voorzien van circa 10.000 foto's uit de Tweede Wereldoorlog. Deze afbeeldingen zijn de afgelopen tijd vakkundig gedigitaliseerd en doorzoekbaar gemaakt.

Dankzij een bijdrage van het in het kader van ’75 jaar Vrijheid’ kon het museum deze collectie registreren, digitaliseren en nu ook online op de publiceren. Het betreft circa 10.000 foto’s en objecten uit de periode Mobilisatie, Tweede Wereldoorlog, Bevrijding en Wederopbouw (1939-1960). Daarmee is deze collectie nu zichtbaar en doorzoekbaar geworden voor alle belangstellenden.

Directeur Nicole Kuppens is verheugd met het ontsluiten van de collectie Tweede Wereldoorlog: "Het Spoorwegmuseum heeft een collectie waarvan we maar een bescheiden deel kunnen tonen in de vaste museumopstelling. De deelcollectie Tweede Wereldoorlog maken wij nu online doorzoekbaar voor iedereen. Het is mooi dat we dit nu met steun van het Mondriaan Fonds voor elkaar hebben gekregen en dat iedereen nu kennis kan nemen van de Tweede Wereldoorlog collectie van het museum."

Het afbeeldingenarchif van het museum is hier te vinden.