Vanaf donderdag zes dagen werkzaamheden rond Haarlem

Vanaf donderdag zijn er zes dagen lang werkzaamheden rond Haarlem. Er rijden minder tot geen treinen, en er worden bussen ingezet. (Foto: Treinenweb)
Vanaf donderdag zijn er zes dagen lang werkzaamheden rond Haarlem. Er rijden minder tot geen treinen, en er worden bussen ingezet. (Foto: Treinenweb)

Van 26 tot en met 31 januari werkt ProRail aan het spoor bij en rond Haarlem. Dit betekent dat er in deze periode beperkt treinverkeer rondom het station rijdt. Er worden treinvervangende NS-bussen ingezet.

In het weekend geldt dit ook vanuit Haarlem in overige richtingen, zoals richting Santpoort Noord en Zandvoort. Op zondag rijden er ook bussen in plaats van treinen op het traject Haarlem - Amsterdam Sloterdijk. Afhankelijk van reistraject kunnen reizigers te maken krijgen met vervangend busvervoer, omreizen, extra overstappen en daardoor met extra reistijd. Deze kan oplopen tot circa 30 minuten.het advies is om vlak voor de reis gebruik te maken van de reisplanner via de website van de NS of via de app.

Werkzaamheden

Er worden onder meer rijdraden, een viaductophanging en spoorstaven vernieuwd. Ook worden overbodige wissels verwijderd. Daarnaast is er ook impact voor het wegverkeer. ProRail sluit tijdelijk twee overwegen af, om daar het spoor te vernieuwen. Het gaat om de overweg aan de Pijlslaan en Westergracht in Haarlem.

Reisadvies

Doorgaande reizigers op traject Amsterdam Sloterdijk-Leiden Centraal/Den Haag Centraal v.v. reizen via Schiphol Airport.
Op zaterdag 28 en zondag 29 januari reizen zij met omgeleide Intercity's via Gouda.

NS-bussen

Tijdens de gehele periode worden er NS-bussen ingezet:

  • Stopbussen Haarlem - Leiden Centraal (hoogfrequent); in Haarlem staat de bus aan de centrumzijde van het station, NS-halte bevindt zich op de Jansweg.

Zaterdag en zondag tevens:

  • Stopbussen Haarlem – Zandvoort aan Zee/Santpoort Noord; deze bussen vertrekken vanaf de Kiss & Ride strook aan Kennemerplein-zijde (achterzijde station Haarlem).

Zondag:

  • Ook nog hoogfrequente busdienst Haarlem-Amsterdam Sloterdijk, bussen vertrekken aan centrumzijde station, bij de OV uitstaphalte.

 In het vervangend busvervoer kan gereisd met een geldig NS-vervoerbewijs.

Let op: minder reismogelijkheden op zaterdagavond 28 januari vanwege capaciteitsbeperkingen busdienst.

  • vanaf 22.00 uur tussen Haarlem - Leiden C: kans op extra wachttijd en daarmee reistijd.
  • Vanaf 22.30 uur tussen Schiphol Airport-Leiden C-Den Haag C: om 23.45 uur al laatste reisoptie tussen Schiphol Airport en Den Haag C. Grote drukte bij de bussen verwacht, kans op achterblijvers.

NS adviseert reizigers om op zaterdagavond op deze trajecten indien mogelijk te kiezen voor alternatief vervoer.