Bonbon-winkel Leonidas vraagt faillissement aan, maar blijft open

De bonbonwinkel Leonidas die ook op enkele grote NS-stations te vinden is. (Foto: Leonidas )
De bonbonwinkel Leonidas die ook op enkele grote NS-stations te vinden is. (Foto: Leonidas )

Het bonbon-verkooppunt Leonidas heeft faillissement aangevraagd. Dat schrijft het AD. De winkel die ook op een aantal grote NS-stations gevestigd is blijft vooralsnog wel open. In totaal zijn er in Nederland twintig vestigingen.

De winkels worden geëxploiteerd door handelsonderneming Min uit Roosendaal, en zijn onder meer te vinden op de stations Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal en Utrecht Centraal en in de grote steden. In totaal zijn er honderd mensen werkzaam

De winkels zullen volgens curator Bart van Logtestijn voorlopig openblijven. Ondertussen wordt er gekeken of er een doorstart mogelijk is. "We verwachten interesse", zegt de curator die tegenover de media niks kon vertellen over de oorzaak van het faillissement. Philippe de Selliers, CEO van Leonidas in België heeft laten weten dat het faillissement geen invloed heeft op hun ketens. Handelsorganisatie Min zou slechts doorverkoper zijn van het bekende chocolademerk uit België. De Selliers zal in samenwerking met de curator onderzoeken of hij de winkels kan overnemen.