Deze week geen treinen op RE18 tussen Heerlen en Aachen

De RE18 rijdt deze week niet vanwege technische problemen. (Foto: René Hameleers)
De RE18 rijdt deze week niet vanwege technische problemen. (Foto: René Hameleers)

De rechtstreekse Arriva-trein tussen Maastricht en Aken (RE18) valt de rest van de week uit. De oorzaak zou mogelijk bij technische problemen in de beveiligingssystemen bij Aachen liggen. Ook wordt onderzocht of de treinen ermee te maken zouden hebben.

De hele week rijden er al geen treinen naar Herzogenrath en Aachen. De stremming zou momenteel tot aanstaande zondag duren. Sinds de dienstregelingswijziging in december moet er ook weer elk uur van Herzogenrath naar Maastricht worden gereden.

Arriva, die de RE18 exploiteert, maakte dinsdagavond bekend samen met Deutsche Bahn keihard te werken om het technische probleem in de Flirt 3C-treinen te vinden. Ze zijn uitgerust met de toekomstige Europese norm voor beveiligingssystemen. "Bij de laatste praktijktesten stuitten we echter op kinderziektes rond de infrastructuur van het treinstation van Aken", aldus de woordvoerder. De spoorlijn wordt niet alleen getroffen door technische problemen, maar ook spelen personeelstekorten de afgelopen periode een rol.

Reizigers richting Herzogenrath en Aachen kunnen gebruik maken van de stopbussen tussen Heerlen, Landgraaf, Eygelshoven Markt, Herzogenrath, Aachen West en Aachen Hbf.