NS zoekt weer eigenaren van verloren knuffels

De NS vraagt dit jaar weer via sociale media aandacht voor verloren pluche knuffels die in de trein of op het station per ongeluk achter zijn gelaten door hun eigenaar. Hoe meer mensen de knuffels zien, hoe groter de kans op een hereniging, hoopt de NS. Met het initiatief willen ze mensen ook bewust maken wat er jaarlijks als gevonden goed achterblijft op het station of in de trein.

Dit jaar zijn er tot nu toe ruim 130 knuffels gevonden op de stations of in de treinen. De meest opmerkelijke voorwerpen zijn dit jaar zijn een mini-motor, een grote hondenbench, een vloerkleed en een grote luidspreker.

Verloren knuffels

Onder de verloren knuffels bevinden zich onder andere Bubbel de Badeend, Timo de Toekan, Arie de Aap en Harry de Hamster. Tijdens de Week Van De Verloren Knuffel van 19 tot en met 23 december hoopt NS alle knuffels weer met hun baasje te herenigen, zodat zij samen de feestdagen kunnen doorbrengen.

Hoe meer mensen de knuffels zien, hoe groter de kans op een hereniging. Daarom vraagt de NS via sociale media de hulp van het publiek in door de foto’s te delen of te reageren onder de berichten.

Gevonden voorwerpen

Dit jaar zijn er zo’n 50.000 voorwerpen op de stations of in treinen gevonden. Vorig jaar waren het er ongeveer 40.000. Tijdens de achtste editie van de #WeekVanDeVerlorenKnuffel wil NS reizigers informeren over wat te doen bij verlies van een eigendom. De kans dat een verloren voorwerp weer terugkomt bij de eigenaar is de eerste vijf dagen het grootst. De top vijf verloren voorwerpen van het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen bestaat uit:

  • 1. Sleutels
  • 2. Tassen en koffers                      
  • 3. Jassen
  • 4. Portemonnees
  • 5. Earpods, lege cases en koptelefoons

Gevonden goed ophalen

Als een reiziger iets verliest op het station of in de trein dan is het belangrijk om daar direct online een melding van te maken en het online formulier zo volledig mogelijk in te vullen. NS-medewerkers proberen dagelijks om de binnengekomen meldingen en de gevonden voorwerpen te koppelen.

Binnen vijf dagen zijn verloren spullen kosteloos op te halen bij de OV Service & Tickets winkel op het station. Daarna gaat het naar het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen. Vanuit hier stuurt NS, tegen een vergoeding, het voorwerp per post op.