OV-fiets al 35 miljoen keer gehuurd

De OV-fiets van NS wordt elk jaar steeds meer populair, meldt NS. Sinds NS in 2008 startte met de fietsverhuur, steeg elk jaar het aantal abonnementhouders en het aantal fietsritten. Dit jaar bereikt NS een mijlpaal waarbij de 35 miljoenste OV-fietsrit gemaakt is.

Sinds 2008 verhuurt NS de OV-fiets. Op dat moment waren er 50.000 abonnementhouders, die samen goed waren voor zo'n 450.000 ritten. In vijftien jaar tijd is het aantal gebruikers gegroeid naar ruim 900.000 en maken reizigers samen ruim 5 miljoen fietsritten per jaar. "Forenzen op weg naar een afspraak, studenten naar school of toeristen die een stad verkennen: iedereen weet de OV-fiets goed te vinden. Niet voor niets is de OV-fiets het meest gebruikte deelvervoer binnen NS.", vertelt Marise Bezema, verantwoordelijk voor de OV-fiets en de nieuwe OV-ebike die momenteel als pilot in Driebergen-Zeist begon, en nu ook uitgebreid is naar Groningen en Arnhem Centraal.

Gebruik OV-fiets

Gemiddeld komt bijna 40 procent van de treinreizigers op de fiets naar het station. Na de treinreis nemen veel reizigers een OV-fiets om het laatste stukje tot hun bestemming af te leggen. NS biedt op dit moment 22.000 fietsen aan op bijna 300 locaties in Nederland: stations, bus- of metrohaltes en P+R terreinen. Meer dan 3.500 OV-fietsen zijn inmiddels uitgerust met het nieuwe elektronische slot, dat je kunt openen met je OV-chipkaart.