Hinder op spoor in Brabant door aanrijding tussen bestelwagen en trein

De bewuste overweg bij Prinsenbeek. (Foto: Google Maps)
De bewuste overweg bij Prinsenbeek. (Foto: Google Maps)

Het treinverkeer tussen Dordrecht, Rotterdam en Breda is sinds de vrijdagochtend gehinderd vanwege een aanrijding op het spoor. Op een overweg bij Prinsenbeek is een intercity met getrokken rijtuigen ingereden op een bestelbusje met een aanhangwagen. De bestuurder zou op tijd de auto hebben verlaten en niet gewond zijn geraakt.

De man wou de overweg met een aanhanger oversteken, maar zou volgens Omroep Brabant een te korte bocht hebben genomen waardoor de aanhanger bleef haken achter een bord. De auto kwam vast te zitten op de overweg en de machinist van de aankomende trein kon niet voorkomen dat de auto geraakt zou worden.

In de trein zaten 120 mensen. Zij zijn geëvacueerd en met een andere trein weer naar station Rotterdam Centraal vervoerd. De hinder komt slecht uit voor veel Brabanders die de aftrap van het carnavalsseizoen willen vieren en met de trein reizen.

Door het ongeluk rijden er tot circa 17.30 uur geen treinen tussen Dordrecht, Rotterdam en Breda. Er is schade aan de de overweg en aan de TRAXX-locomotief van de intercity.