Passagierstrein ontspoord bij Weert

Bij Weert is er na middernacht een passagierstrein ontspoord, er zouden geen gewonden bij betrokken zijn. (Foto: Pixabay)
Bij Weert is er na middernacht een passagierstrein ontspoord, er zouden geen gewonden bij betrokken zijn. (Foto: Pixabay)

Tussen Weert en Kelpen-Oler is na middernacht een passagierstrein ontspoord. Volgens een melding van ProRail op Twitter zou het voorste deel van een treinstel uit het spoor zijn geraakt. De trein zelf staat overeind en zou volgens ProRail 250 passagiers bevatten (de tweet is gecorrigeerd door ProRail, red.) waarbij er geen gewonden zouden zijn.

De brandweer en de Incidentenbestrijding van ProRail zijn na het incident uitgerukt en er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de situatie. Alle inzittenden zijn die nacht met een evacuatietrein naar Roermond gebracht. Ook strandde er een trein in de tegenovergestelde richting, meldt een NS-woordvoerder. Aan boord van die trein zaten vijftien passagiers. Zij zijn vannacht per bus naar Eindhoven gebracht.

Vanwege de ontsporing is er momenteel geen treinverkeer tussen Eindhoven en Roermond mogelijk. De NS verwacht dat vandaag tot 18.00 uur geen treinverkeer mogelijk is tussen Weert en Roermond vanwege de berging of hersporing van de trein.