Conducteur mishandeld in trein bij Rotterdam

Die politie is op zoek naar twee verdachten van een mishandeling van een conducteur. (Foto: Politie)
Die politie is op zoek naar twee verdachten van een mishandeling van een conducteur. (Foto: Politie)

In een trein tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Alexander is maandagmorgen een conducteur mishandeld en beroofd door drie mannen. Inmiddels heeft de politie al een verdachte aangehouden. Naar de andere verdachten wordt nog gezocht.

Het incident vond plaats in de trein toen de conducteur de vervoersbewijzen controleerde. Hij werd door drie verdachten bespuugd en geslagen, en waarbij zijn portofoon werd ontvreemd. Toen de politie de trein doorzocht vluchtten de verdachten. Een van hen is inmiddels aangetroffen en opgepakt. De anderen zijn nog niet gevonden.

Een van die drie daders zou een zwarte pet en Liverpool-shirt dragen, de ander een wit shirt met een zwarte schoudertas. Van de derde verdachte is niet bekend welke kleding hij droeg, wel is duidelijk dat de man volledig nat was omdat hij in een sloot zou hebben gelegen.

Directeur Operatie van de NS Eelco van Asch spreekt zijn afschuw uit over het incident: "Dit gedrag accepteren wij nooit. Daders mogen hier niet mee wegkomen. Onze zorg gaat nu uit naar onze collega. Hij krijgt alle ondersteuning krijgt die hij nodig heeft. Ik hoop dat reizigers die iets hebben gezien zich melden bij de politie."

Getuigen kunnen zich melden door te bellen met de politie op 0900-8844.