NS zet extra lange treinen in voor Vuelta in Utrecht

Vandaag vindt het eerste startschot van de Vuelta wielerwedstrijd plaats in Utrecht. De eerste etappe leidt de wielrenners door Utrecht heen tijdens een 23,2 kilometer lang parcours langs de singels, de Maliebaan, Overvecht, Leidsche Rijn naar het Jaarbeursplein. De NS verwacht een grote toestroom aan mensen en zet langere treinen in.

Om alvast in de sfeer te komen, verkenden deze week 130 fietsfans van NS een stukje van het parcours op een OV-fiets. Dit om te vieren dat de NS in het tweede kwartaal van 2022 ruim boven het aantal OV-fietsritten van voor de coronapandemie zitten. In juni telde de vervoerder 535.000 OV-fietsritten, dat is 11 procent meer in vergelijking met dezelfde maand in 2019.

Vuelta op Utrecht, Breda en ’s Hertogenbosch

Tijdens het wielerfestijn in vanaf vandaag heet NS reizigers welkom op de stations Utrecht Centraal, Breda en ’s Hertogenbosch. De vervoerder is al jaren Supporter van Bewegen en moedigt iedereen aan om in beweging te komen of blijven. De vervoerder deelt op deze stations wielerhoedjes uit aan fans die met de trein komen en wijzen reizigers de weg naar het parcours.

Vandaag zullen de wielrenners om 16.00 uur starten met trainen. Het startschot vint plaats rond 18.30 uur. De verwachting is dat de laatste ploeg rond 20.25 uur aankomt bij de finish. De website Duic heeft een uitgebreid gevarieerd programma gepubliceerd tijdens deze sportieve dag in Utrecht.

Op verschillende trajecten rijdt NS langere treinen of maken treinen een extra stop om bezoekers aan Vuelta-evenementen naar hun feestje te brengen. Reizigers wordt aangeraden hun reis goed voor te bereiden. De aanpassingen zijn verwerkt in de reisplanner in de NS app en website.