Politie blundert met camerabeelden bij zedenincident

De politie heeft geblunderd tijdens het onderzoek naar een zedenincident. (Foto: Treinenweb)
De politie heeft geblunderd tijdens het onderzoek naar een zedenincident. (Foto: Treinenweb)

De politie heeft geblunderd tijdens een onderzoek naar een zedenincident in een trein van Arriva tussen Buitenpost en Groningen, meldt RTV Noord. Omdat er te lang gewacht werd tijdens het onderzoek waren de videobeelden van het incident al weer overschreven.

De politie heeft toegegeven dat ze te lang gewacht hebben om het onderzoek te starten. Tijdens het incident wat op 28 juli tussen 21:30 en 21:50 gebeurde zou een man zichzelf bevredigd hebben tegenover een 22-jarige vrouw. De vrouw heeft hier hevig geschrokken op gereageerd en heeft die avond nog aangifte op het bureau gedaan.

Camerabeelden voor 72 uur bewaard

"Achteraf gezien hadden we daar sneller en directer op moeten handelen. Dus door bijvoorbeeld collega's langs te sturen om de aangifte op te nemen", zegt Thijs Damstra, woordvoerder van Politie Noord-Nederland. "Die keuze is op dat moment niet gemaakt. Dat had anders gemoeten. Dan hadden we ook camerabeelden veilig kunnen stellen." Damstra heeft laten weten dat deze zaak intern uitgezocht en besproken zal worden. We doen er alles aan om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt', vervolgt hij.

Hoewel de camerabeelden waarschijnlijk wel geregistreerd zijn, zijn ze overschreven. Een woordvoerder van Arriva laat weten dat de beelden uit privacyoverweging maximaal 72 uur bewaard worden.