NS kan na ultimatum niet aan cao-eisen voldoen, vakbonden komen met acties

NS kan na ultimatum niet aan cao-eisen voldoen, vakbonden dreigen met acties (Foto: Treinenweb)
NS kan na ultimatum niet aan cao-eisen voldoen, vakbonden dreigen met acties (Foto: Treinenweb)

Er volgen binnenkort stakingsacties op het spoor. De NS kon niet aan de cao-eisen van de vakbonden voldoen en heeft het ultimatum van de vakbonden naast zich neergelegd. De NS heeft laten weten dat ze in een moeilijke financiële situatie zitten en niet aan het bod van de vakbonden kunnen voldoen. Ze dreigen een kort geding aan te spannen als de acties worden doorgezet.

De NS heeft de vakbonden laten weten dat ze nog altijd open staan voor onderhandeling. "We zien op dit moment nog voldoende aanknopingspunten om het cao-overleg voort te zetten en op verschillende onderdelen verbeterde en gewijzigde afspraken te maken".

Vorige week lieten de vakbonden weten dat ze de NS een ultimatum tot vrijdag 16:00 uur zouden stellen met een goed bod te komen, waarna er anders acties zullen volgen. De NS dreigt een kort geding aan te spannen als de acties worden doorgezet omdat het schadelijk zou zijn voor reizigers die sterk afhankelijk zouden zijn van het vervoer.

De vakbonden FNV, CNV en VVMC hebben laten weten dat ze later met een reactie komen. Ook is het nog niet bekend waneer er acties zullen plaatsvinden.